Активности

9.3.2020.

Библиотекари (и ове године) у размени

Вишегодишњи пројекат „Библиотекари у размени” реализован је 5. марта 2020. године у вртићима „Марија Пековић Сунчица” и „Марија Петковић Бисер” у Суботици. Тога дана библиотекари Градске библиотеке Бели Манастир Крунослав Мијатов и Жолти Раби су на позив колега из Градске библиотеке Суботица одржали радионице у суботичким вртићима где се рад одвија на хрватском језику. Читали су приче, играли се пантомиме занимања, решавали загонетке... кратко речено било је веома забавно. Будући да ово није њихов први долазак у ове вртиће било је деце која су их се сетила од прошле године па је дружење било још интересантније.

„Библиотекар у размени” назив је заједничког пројекта Градске библиотеке Бели Манастир, Средишње библиотеке Мађара у Републици Хрватској, Градске библиотеке и културног центра „Ади Ендре” из Баје и Градске библиотеке Суботица. У различитим терминима током године библиотекари ових библиотека сусрећу се с децом припадницима мањинских заједница у све три државе (Хрвати у Мађарској и Србији а Мађари и Срби у Хрватској) и кроз игру и активности уче једни о другима, друже се и сарађују. Након сваког сусрета учвршћују се познанства и договарају нове активности. А следеће ће бити већ у мају када ће суботички и библиотекари из Баје одржати радионице у Белом Манастиру.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“