Активности

30.6.2020.

Додела награда учесницима квиза „Читањем до звезда” за средњошколце

Ученицима суботичких средњих школа, који су протекле школске 2019./2020. године учествовали у квизу „Читањем до звезда”, 29. јуна 2020. године у Градској библиотеци Суботица уручене су захвалнице и награде за постигнуте резултате.

Квиз знања и креативности „Читањем до звезда” је као и до сада одржан онлајн, па су ученици средњих школа успели овогодишње такмичење довести до краја, за разлику од својих млађих пријатеља – основаца који због пандемије ковида-19 нису успели завршити такмичење. Одржан је само први, школскиниво.

Тема овогодишњег такмичења за средњошколце била је „СФ литература за младе” а састојало се као и сваке године из два дела: квиза знања и презентације мултимедијалнограда. Током протекле школске године на неком од три нивоа такмичења учествовало је 23 ученика из Гимназије „Светозар Марковић”, Политехничке и Медицинске школе.

То су:

из Гимназије „Светозар Марковић”: Лука Мркаљевић, Адриана Сакач, Кристина Вуковић, Јосипа Дулић, Томислав Хуска, Јосипа Кујунџић, Дражен Видаковић, Зденко Иванковић, Лука Прћић и Даниел Кујунџић,

из Политехничке школе: Дино Авдић, Дуња Кашић, Леа Пећерић, Марко Конкољ, Николина Матић и Дарио Војнић Хајдук,

а из Медицинске школе: Божана Вујачић, Дуња Војнић Хајдук, Марина Дамљановић, Рахела Штековић, Теодора Ирге и Јосипа Хорвацки.

На свечаности у библиотеци захвалнице су примили и ментори, професори матерњег језика као и представници школа у којима је реализован квиз.

Иначе, квиз знања и креативности „Читањем до звезда” пројекат је Хрватске мреже школских библиотекара који се реализује у целој Хрватској, а којем се пре пет година прикључила и Градска библиотека Суботица, а од ове године у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“