Активности

16.11.2020.

Виртуелни „Библиотекари у размени”

Иако не можемо путовати јер је пандемија то не значи да се не можемо дружити. Тако је ове године пројекат Библиотекари у размени реализован виртуелно као и већина других програма.

Подсетимо се. Пројекат Библиотекари у размени заједнички је пројекат неколико библиотека у Хрватској, Мађарској и Србији, односно Градске библиотеке Бели Манастир и Средишње библиотеке Мађара у Републици Хрватској и партнерских библиотека из Суботице, Мохача, Баје и Кечкемета. Тако се већ годинама библиотекари међусобно посећују и одржавају радионице у школама и вртићима националних мањина у тој земљи. И ове године, у новембру, Градска библиотека Суботица угостила је библиотекаре из Белог Манастира који су виртуелно посетили школе у Суботици и околини где се настава одвија на хрватском језику. Истовремено суботички библиотекари су се виртуелно дружили с децом у Белом Манастиру која похађају наставу на српском језику. Радионице су реализоване и у Мађарској.

А шта се радило?

Одржане су различите радионице. Тако су читане приче, састављане приче уз помоћ Причосвета, гледане приче уз помоћ Камишибаја и рађене вежбице у читању песмица с учесталим гласовима ч, ж, ш и слично. Било је другачије али ништа мање забавно и квалитетно. Снимке можете и ви погледати на ФБ профилима поменутих библиотека.

Надамо се да ће наредне године дружење бити уживо.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“