Активности

3.2.2022.

Нови виртуелни сусрет Чаковца и Суботице

Након виртуелног сусрета у децембру прошле године, ученици петих разреда Треће основне школе Чаковец из истоименог хрватског места и Основне школе „Матко Вуковић” из Суботице поново су се дружили онлајн 2. фебруара 2022. године. Чаковчани су представили три Катарине из породице Зрински и Франкопан док су Суботичани с великим поносом говорили о Цилики Дулић Касиби, нашој највећој сликарици наиве. Већ по обичају за крај сусрета наставница хрватског језика Мирјана Црнковић припремила је и онлајн квиз у Кахут програму како би сви петаци могли на забаван начин проверити колико су усвојили о излаганој теми.

Онлајн час су и овога пута организовали школски библиотекар Дражен Ружић из Чаковца и библиотекарска саветница Бернадица Иванковић из Градске библиотеке Суботица.

За пар месеци очекујемо ново дружење и нове теме.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“