Активности

1.2.2022.

Одржан школски ниво квиза „Читањем до звезда”

У основним школама „Матко Вуковић” и Иван Милутиновић” у Суботици те „Владимир Назор” у Ђурђину, „Матија Губец” у Таванкуту и „Иван Милутиновић” у Малој Босни, од 26. до 31. јануара 2022. године одржан је први, школски ниво Националног пројекта за подстицање читања и ширења културе читања „Читањем до звезда” за основне школе. Исто такмичење одржано је и за средњошколце, ученике Политехничке школе у Суботици. За ову прилику, њих тридесет, колико их је укупно у свим категоријама, квиз знања и креативни рад, учествовало је на првом нивоу 13 сезоне квиза, прочитавши по три одличне књиге а погледали су и њихова филмска остварења јер је овогодишња тема квиза „Књига и филм”.

Након првог нивоа, свака школа је формирала своје трочлане екипе, које ће такмичење наставити у марту када ће своје познавање и разумевање књига, филмова, њихових аутора и других повезница одмерити на жупанијском (међушколском) нивоу. Тада ће и аутори плаката представити своје креативне радове.

Организатор овог квиза за подстицање читања је Библиотекарско друштво Међимурске жупаније, а у Суботици га спроводи Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“