Дани Балинта Вујкова

25.10.2008.

Седми Дани Балинта Вујкова

Ове су године Дани Балинта Вујкова започели Мини сајмом хрватских издавача с представништвом у Републици Србији. Сајам је организован у вестибилу суботичке Градске куће.

Другог дана је око четири стотине ученика основних школа присуствовало програму у Хрватском културном центру "Буњевачко коло" под називом Народна књижевност у школи. Ученици ОШ "Матија Губец" из Таванкута извели су представу "Разлинкави зец" у режији Марице Скендеровић. Пре представе представљена је књига "МАЛИ ДИПЛОМАТ" (игрокази за децу) и компакт диск РАДИО ДРАМСКЕ СЕРИЈЕ "На врби свирала". Свим школским библиотекама уручене су књиге.

У Градској библиотеци представљена је књига Балинта Вујкова "Шаљиве народне приповетке" у издању НИУ "Хрватска ријеч".

Стручни скуп је имао теме Лирика Хрвата у Подунављу и Сакупљачки рад Балинта Вујкова о којима су говорили стручњаци из околних земаља и Србије.

Организациони одбор Седмих дана Балинта Вујкова ове је године први пут доделио награду за животно дело на подручју књижевности под називом БАЛИНТ ВУЈКОВ ДИДА. Ову награду и признање, која се састоји од уметничке слике и новчаног износа, добио је велики пријатељ Балинта Вујкова и велики делатник у књижевности и култури ЛАЗАР МЕРКОВИЋ.


Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“