Дани Дежеа Костолањија

27.3.2009.

Дани Дежеа Костолањија 2009

Дана 26. и 27. марта 2009. године у Градској библиотеци у Суботици одржана је књижевна манифестација, Дани Дежеа Костолањија.

Програм је, у духу традиције обухватио посету спомен соби Дежеа Костолањија и полагање венца на његову бисту. Након тога је у Градској библиотеци приређена свечана додела награда за најбоље радове, који су приспели на конкурс расписан поводом ове манифестације. Приређена је и изложба фотографија ових радова.

У вечерњим сатима публика је имала прилике да прати разговор са познатим мађарским писцем Ђерђем Шпиром и са редитељем Мартоном Каринтијем из Будимпеште. Модератори вечери су били др Ева Хожа, професор књижевности, Ђерђ Херњак, редитељ и домаћин, Валерија Агоштон Прибила.

Програм је другог дана настављен у знаку мађарског песништва, а посвећен је јубилеју рођења Миклоша Раднотија. Поетско вече извео је познат мађарски глумац Андраш Балинт.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“