Књижевни КИШобран

16.4.2010.

IV Књижевни КИШобран

У Градској библиотеци се по четврти пут организовало саветовање посвећено Данилу Кишу. Ове године је уз сећања на личне сусрете са познатим писцем тема била и преводилаштво и рецепција Данила Киша у другим културама.

15. априла гост је био Габор Чордаш, књижевник и уредник издавачке куће Јеленкор из Печуја, добитник угледне Доситејеве награде у 2009. години. Саговорници су му били Бошко Крстић и Ото Толнаи књижевници.

16. априла је одржано саветовање у којем су учествовали: професорка београдског Филолошког факултета Кајоко Јамасаки, Габор Чордаш, Марија Циндори, Божо Копривица, Ото Толнаи и Бошко Крстић. Скуп је поздравио Драган Роквић директор библиотеке.

Кајоко Јамасаки је с одушевљењем испричала неколико детаља о процесу настајања њених превода и о рецепцији Кишових дела у Јапану. Остали учесници су евоцирали успомене на Данила Киша. Божо Копривица је овом приликом испричао тужну анегдоту о својој последњој опклади са већ болесним књижевником.

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“