Књижевни КИШобран

Књижевни КИШобран је двојезична манифестација (на српском и мађарском) коју организује Градска библиотека Суботица и Књижевна заједница Суботице. Први пут су је организовали 2007. године и успех манифестације је подстакао организаторе да је сваке године понове. Циљ скупа и пратећих догађања је да се посвети више пажње делу овог свестраног писца и да суботичкој публици приближи колико је то заслужио.

Књижевни КИШобран посвећен је лику и делу Данила Киша, књижевнику који је рођен у Суботици. Ова дводневна манифестација састоји се из трибине- саветовања и представљања дела која су везена за дело Данила Киша однсоно за модерне токове књижевности. Манифестација је међународног карактера, угостило је досад књижевне критичаре, и историчаре књижевности из Словеније, Хрватске, Мађарске, Србије, па чак из Јапана. Излагања о рецепцији Киша и српске књижевности у другим културама представљају значајан прилог изучавању српске књижевности.

 

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“