Квиз „Читам и скитам“

Квиз за подстицање читања
,,ЧИТАМ и СКИТАМ"

Суботичка Градска библиотека и ове године организује Квиз за подстицање читања у основним школама под називом ,,ЧИТАМ и СКИТАМ".

Шта је квиз за подстицање читања?
Квиз за подстицање читања је акција којом Градска библиотека жели књигу вратити младим читаоцима, а читаоце библиотеци. Акцију спроводимо на три језика: српском, мађарском и хрватском. Други циљ је масовнији одзив ученика уз савремени приступ књизи.

Место и време одвијања квиза
Квиз организујемо током фебруара и марта на Дечјем одељењу Градске библиотеке и у свим градским и приградским огранцима.

Учесници програма
У квизу учествују ученици основних школа Града Суботице, чланови Градске библиотеке.
Уколико неко није члан, може се учланити током трајања квиза по промотивној цени од 300 динара.

Начин спровођења квиза
Учесници квиза су чланови Градске библиотеке који треба да прочитају понуђена дела и попуне упитник најкасније до 31. 03. 2023.

Извлачење награда

Сви исправно попуњени упитници биће укључени у извлачење бројних награда које ће бити организовано 4. априла када ћемо обележити и Међународни дан дечје књиге.


Попис награђених ученика
Попис награђених ученика биће објављен у свим суботичким медијима и школама, доступан на Дечјем одељењу и на сајту библиотеке:subiblioteka.rs или фб страници Gradska biblioteka Subotica

ЦИЉЕВИ:
Подстицање ученика на активно читање и учинити их активним усвојитељима знања.

ВАСПИТНИ ЗАДАЦИ:
Радост такмичења, показати ученицима да се читање и знање награђује; показати ученицима да знање доноси награде.

Квиз помаже деци (поново) стећи читалачке навике, развија језичку културу, подстиче им машту, креативност и развој интелигенције уз савремени приступ књизи!

 

Књига деци - радост Библиотеци!

 

ПРИЈАТЕЉ КВИЗА:

 

2.4.2019. Извлачењем награда завршен XI Квиз „Читам и скитам”Јавним извлачењем награда у оквиру XI Квиза „Читам и скитам” Градска библиотека Суботица прославила је рођендан Ханса Кристијана Андерсена и обележила Међународни дан књиге за децу. У препуној читаоници окупљена деца учестовала су у анимацији Имелде Вереш и Бранислава Трифковића, глумаца Дечјег позоришта у Суботици на тему пријатељства што је била и тема овогодишњег квиза. Након прочитаних одабраних одломака светских аутора, око 800 ученика основних школа из Суботице и околине током фебруара и марта попунило је онлајн упитник а само они који су тачно одговорили учествовали су у извлачењу 250 награда. Ко су добитници вредних награда наших пријатеља књиге и читања, прочитајте у списку који следи у наставку текста. Још једном захваљујемо свим спонзорима што су препознали значај ове акције и својим поклонима наградили децу која читају.
  1 2 3 »
 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“