Квиз „Читам и скитам“

18.5.2016.

„Читам и скитам” у Београду

Наградним излетом у Београд завршен је овогодишњи квиз за подстицање читања „Читам и скитам” који је 17. маја 2016. године организован за ученике основношколског узраста. Иако су излету претходили хладни и кишни дани, мноштво насмејаних дечјих лица растерало је облаке и измамило сунце тога дана. Књигољупци су том приликом посетили Дечју библиотеку „Чика Јова Змај” у Хиландарској улици где су се сусрели са најпоуларнијом и најпревођенијом књижевницом за децу Јасминком Петровић. Посетили су и Римску дворану у централној згради Библиотеке града Београда а наравно и Калемегдан где су се и забавили и одморили.

Био је ово диван дан који ће верујемо свима остати у сећању а остаће забележен и у песмама које су млади књигољупци написали након излета. Многи су стекли нова пријатељства која ће сигурно бити настављена.

До наредног, IX Квиза „Читам и скитам”, дружење са књигом настављамо на Дечјем одељењу Градске библиотеке Суботица.

Фото галерија

1 2
 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“