Квиз „Читам и скитам“

1.2.2019.

У новој сезони квиза „Читам и скитам” читамо о пријатељству

 Пријатељство – тема је XI Квиза за подстицање читања „Читам и скитам”, саопштено је данас на конференцији за новинаре одржаној у Градској библиотеци Суботица. Већ традиционално теком фебруара и марта за ученике основношколског узраста који наставу похађају на српском, мађарском и хрватском језику суботичка библиотека организује онлајн квиз са циљем промовсања и развијања љубави према књизи и читању. Питања су иста на сва три језика и за све узрасте. Учесници треба да прочитају понуђене текстове који говоре о пријатељству (бајка Бременски музиканти, одломке из романа Пустоловине Тома Сојера и Вини Пу и одређене басне. Затим тачно попунити онлајн упитник на сајту subiblioteka.rs до 31. 03. 2019. како би учествовали у јавном извлачењу награда 2. априла на Међународни дан књиге за децу. И ове године биће осигурано много вредних награда међу којима је главна награда бицикл.

Будући да је за учествовање у квизу потребно бити члан, суботичка библилтека је омогућила обнављање чланарине по промотивној цени од 300 динара.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“