Квиз „Читам и скитам“

3.2.2014.

Почео VI Квиз за подстицање читања „ЧИТАМ и СКИТАМ“

Градска библиотека Суботица - Szabadkai Városi Könyvtár - Gradska knjižnica Subotica ове године организује VI Квиз за подстицање читања у основним школама под називом „ЧИТАМ и СКИТАМ“.


Шта је квиз за подстицање читања?

Квиз за подстицање читања је акција којом Градска библиотека жели књигу вратити младим читаоцима, а читаоце библиотеци и очекује масовнији одзив. Акција се спроводи шести пут на три службена језика Града Суботице: српском, мађарском и хрватском језику, у фебруару и марту на Дечијем одељењу Градске библиотеке као и у свим градским и приградским огранцима.

Учесници програма

У квизу учествују ученици основних школа Града Суботице, чланови Градске библиотеке. Уколико неко није члан може то постати или обновити своје чланство током трајања квиза (фебруар и март) по промотивној цени од 300 динара.

Начин спровођења квиза

Градска библиотека се прикључила светском обележавању 2. априла, Међународног дана књиге за децу, зато VI Квиз за подстицање читања „Читам и скитам“ реализује под слоганом „Посматрајмо народе кроз причу“ који је одабрао IBBY –Међународни одбор књижевности за децу и младе (International Board on Books for Young People). Дела која је потребно прочитати, као и питања Квиза, усклађена су са међународном кампањом. Питања су иста за све узрасте. Као и прошле године учесници квиза треба да прочитају одређена дела (народне приче) и попунe он-лaјн упитник на сајту subiblioteka.rs. Рок за слање упитника је 31. 3. 2014. године

Завршна свечаност и 100 НАГРАДА

Сви исправно попуњени упитници биће укључени у извлачење које ће бити организовано на завршној свечаности 2. априла 2014. године на Међународни дан књиге за децу. Суботица ће ове године бити домаћин прославе овог значајног датума у Србији. Сваки учесник квиза може освојити једну од 100 награда.

Квиз помаже деци (поново) стећи читалачке навике, развија језичку културу, подстиче им машту, креативност и развој интелигенције уз савремени приступ књизи!

Књига деци – радост Библиотеци!

Особа за контакт:


Маријана Теноди
, информаторка дечијег одељења


http://www.youtube.com/watch?v=JOAcfUGoAdw&feature=c4-overview&list=UUmC6T2nAANucv1UvnqNblWQ

http://youtu.be/yomTW9kNVA0
Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“