Квиз „Читам и скитам“

VII Квиз за подстицање читања „Читам и скитам“

Градска библиотека Суботица организује VII Квиз за подстицање читања „Читам и скитам“. Дела која је потребно прочитати, као и питања Квиза, усклађена су са актуелном популарношћу и квалитетом на сцени књижевности за децу у Србији, као и прослави 125 година постојања Градске библиотеке у Суботици.

Приче и духовите лекције ћете пронаћи у књигама Јасминке Петровић: „Кажи тети Добар дан“, „Бонтон“ и „Како постати и остати глуп“које можете позајмити у Градској библиотеци Суботица на Дечјем одељењу или у неком од њених огранака. Насмејте се и уживајте у читању.

Учествовањем у Квизу постаните потенцијални добитник једне од 125 награда!

 

УПУТСТВО ЗА РЕШАВАЊЕ УПИТНИКА
Како учествовати у Квизу "Читам и скитам"?

  • Oбавезно буди члан Градске библиотеке Суботица (током трајања Квиза можеш обновити годишњу чланарину или се учланити по цени од само 300 динара)

  • Прочитај приповетку ,,Изгубљена експедиција”, научи нешто о бонтону ,,У библиотеци” и прочитај лекцију број 8. ,,Додатна литература”.

па одговори на питања онлајн упитника тако што ћеш изабрати један од понуђених одговора.

  • Квиз можеш по вољи решавати све док га не закључиш и не одлучиш послати. Добро се припреми и пажљиво испуни упитник јер га можеш послати само једанпут. Одговоре можеш послати са било ког рачунара. Ако си члан огранка Градске библиотеке код рубрике за уписивање броја чланске карте потребно је да унесеш седам цифара па додај одговарајући број испред броја чланске карте. Огранак Александрово (1), Стари Жедник (2), Нови Жедник (3), Чантавир (4), Вишњевац (5), Палић (6), Таванкут (7) и Бајмок (8). Ако ти је потребна помоћ, обрати се свом библиотекару. Упитнике мораш послати најкасније до 31. 03. 2015.


Извлачење награда

Сви исправно попуњени упитници биће укључени у извлачење које ће бити организовано на завршној свечаности 2. априла 2015. на Међународни дан књиге за децу.

Сваки учесник квиза може освојити једну од 125 награда.Списак награђених ученика

Списак награђених ученика биће објављен у свим суботичким медијима и школама, доступан на Дечијем одељењу и на сајту библиотеке: subiblioteka.rs као и Фејсбук профилу Градска библиотека Суботица (званична презентација). 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“