Препоручујемо

Мерете Линстрем:
Дани у повести тишине

Дани у повести тишине Нисмо умели да прихватамо. Та неспособност да прихватимо нешто суштинско у оном другом. Моја неспособност да спознам његову тугу, и он који није прихватио непостојање туге и кајања у мени.

Роман овенчан наградом Норвешке асоцијације књижевних критичара и наградом за књижевност Нордијског савета, разоткрива разорне последице прећуткивања породичних тајни из прошлости и одлуке да се мир купи тишином.

У овој веома сугестивној причи, мрачној и суморној, укршта се прошлост и садашњост, а на маестралан начин показује како остајање у тишини све више удаљава наратора Еву и њеног мужа Симона од осећаја припадности за којим обоје чезну. Помоћу вешто интонираног језика, прецизног и једноставног, без иједне сувишне речи, наизглед обичне свакодневне теме крију велике филозофске и историјске дилеме.
 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“