Препоручујемо

Мухарем Баздуљ:
Сјетва соли

Сјетва соли „Сјетва соли“ је роман младог и веома плодног босанског писца Мухарема Баздуља, који плени лепим језиком, ерудицијом и вештим вођењем приче.

Његов јунак, четрдесетчетворогодишњи Јанко Алексић, после двадесет година долази у Сарајево, град у којем је живео десетак битних година пре одласка на студије у Београд, где ће и остати. Повод за његов повратак у Сарајево је тужан: умро је Младен, његов најбољи пријатељ из младости. Кроз разговоре са људима из Младенове околине Јанко сазнаје многе ствари које о Младену није знао, и коначно успева да реконструише причу о чувеном "фашистичком рођендану, догађају који је многима у Сарајеву променио животе, а његовог пријатеља обележио за сва времена.

Размишљајући о Младену и њиховој заједничкој младости, свом садашњем животу и граду у којем је провео десетак оних тако важних формативних година, Јанко нам говори о свом односу према људима, према сопственој младости, а нарочито том граду који се тако много, а ипак тако мало променио. А кроз све то се провлачи огромна љубав према књизи и књижевности, вечна и неуништива, која представља круну овог вишеслојног и мајсторски написаног романа.
 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“