Препоручујемо

Чимаманда Нгози Адичи:
Американа

Американа Ифемелу и Обинзе, тинејџери из средње школе у Лагосу, су заљубљени. Њихова Нигерија је под режимом војне диктатуре и сви који то могу напуштају земљу. Лепа и самоуверена Ифемелу одлази у Америку на студије. Обинзе – тихи, продуховљени професорски син – нада се да ће јој се придружити .

Годинама касније, након бројних животних пораза и тријумфа, раскинутих веза и пријатељства, Ифемелу је постигла успех као писац утицајног блога о расним проблемима у Америци.

Пошто после једанаестог септембра Америка није хтела да прими Обинзеа, он се био упустио у опасан, илегалан живот у Лондону, да би коначно стекао положај богатог човека у новој, демократској Нигерији.

Међутим, када се Ифемелу буде вратила у Нигерију, поново ће се распламсати страст између ње и Обинзеа и заједничка љубав према домовини – што ће их довести до најтежих одлука у животу.

Смела, опчињавајућа, истовремено црнохуморна и нежна, Американа је раскошна прича која се простире на три континента и прати бројне ликове у данашњем свету глобализације. Ово је до сада најснажнији и најбољи роман Чимаманде Нгози Адичи.
 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“