Препоручујемо

Кен Фолет:
Темељи вечности

Темељи вечности Сага која је очарала милионе читалаца. Епски епилог Стубова земље и Света без краја величанствена је прича о коренима моћи британске империје и једне нове религије која ће заувек променити светски поредак.

За Божић 1558. млади Нед Вилард се враћа кући у Кингсбриџ и затиче варош другачију од оне коју је оставио неколико година раније. Древна Кингсбричка катедрала надвија се над градом растрзаним верском мржњом. Европа је захваћена крвавим превирањима у којима се висока морална начела силовито сукобљавају с пријатељством, оданошћу и љубављу.

Варнице екстремизма прште од Единбурга до Женеве, а протестанткиња Елизабета Тјудор грчевито се бори да сачува престо, окружена групицом посвећених шпијуна; док се Енглеска спрема за неизбежан поморски окршај с непобедивом Шпанском армадом, а Елизабета настоји да стиша страсти загрижених католика с једне стране и пуританаца с друге, све је извесније да њен истински непријатељ нису две супротстављене религије.

Права битка води се између оних који верују у толеранцију и компромис и тирана решених да своја уверења наметну по сваку цену.
 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“