Препоручујемо

Јан Мартел:
Пијев живот

Пијев живот Пи Пател, син власника зоолошког врта, поседује енциклопедијско знање о животињама и велики је заљубљеник у приче. Пију је шеснаест година када његова породица креће из Индије у Kанаду на јапанском теретном броду, заједно са животињама из зоолошког врта, у потрази за бољим животом.

Брод тоне. Пи је једини човек у чамцу за спасавање, а друштво му праве хијена, орангутан, повређена зебра и Ричард Паркер, огромни бенгалски тигар. Ускоро ће тигар елиминисати све сем Пија, коме страх, знање и лукавство омогућују да преживи са Ричардом Паркером 227 дана на пучини Тихог океана. Kада напокон стигну до обале Мексика, Ричард Паркер бежи у џунглу и више га нико неће видети. Људи који испитују Пија не желе да поверују у његову причу и захтевају да им исприча „истину“. После вишесатног испитивања, Пи прича другу верзију, много мање фантастичну, много обичнију – но је ли она тачнија?
 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“