Препоручујемо

Филип К. Дик :
Да ли андроиди сањају електронске овце

Да ли андроиди сањају електронске овце Једно од најпознатијих СФ дела у историји књижевности говори о кључном егзистенцијалном питању шта је то људскост и да ли је потребно нешто више од меса и костију да се буде човеком. Филип К. Дик је овај роман објавио 1968, написао га невероватном брзином и њиме потврдио свој статус једног од највећих аутора научне фантастике.

Радња романа је смештена у пост-апокалиптични Сан Франциско. Након велике нуклеарне катастрофе, велики део животињских и биљних врста је нестао због радијације. Њих замењују андроиди, софистицирани облици вештачког живота. Посао главног јунака романа Рика Декарта је да лови и убија одметнуте хуманоидне андроиде. Али у том лову неминовно мора доћи и до (само)преиспитивања шта заправо значи бити људско биће.
 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“