Препоручујемо

Соња Ћирић:
Нећу да мислим на Праг

Нећу да мислим на Праг

Сви се слажу да Дарја, која иде у седми разред, лепо пише и сви од ње траже да учествује на европском конкурсу за младе таленте – награда је седмодневни боравак у Прагу.

С друге стране, њу воле и подржавају Дуца и Даца, власници баште Добар дан, ресторана који је увек пун цвећа, домаћих сокова и колача. Они траже да Дарја напише збирку прича о Добром дану и људима који ту долазе. Дарја то прихвата с радошћу јер жели да постане писац и настоји да сама заради новац за Праг зато што га њени родитељи немају.

Породичне и љубавне проблеме појачаће и ривалство са другарицом Тамаром, која је убеђена да ће је њен рукопис одвести у Праг, али ће Дарја научити како да превазилази животне препреке.

Нежна и суптилна прича о пријатељству и сложеним друштвеним односима који утичу на породицу, пре свега на децу, али и снажан роман о томе како нас оним што јесмо чине страст и посвећеност таленту који свако од нас носи у себи.

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“