Препоручујемо

Милош Николић:
Будући Тесла, Змај Јова и Пупин

Будући Тесла, Змај Јова и Пупин Родитељи су ми рекли једном, па још једном, а онда још једном: „Смири се или ћемо ти извући уши!“ – а како сам ја имао карактера и нисам умео да се смирим, и како су и они имали карактера и били од речи, извукли су ми уши.
Имао сам дотад једно лево уво дужине шест и по центиметара и једно десно уво дужине такође шест и по центиметара, а сад имам једно лево уво дужине седамнаест центиметара и једно десно уво дужине шеснаест и по центиметара, јер је мама имала мало више самилости.

Мали Тоза воли да паметује, али воли да се шали. Обичне ствари изврће у немогуће и скреће пажњу на разне неправилности и нелогичности. Поред Тозиних догодовштина, ту су и смешни дијалози са Марком Kраљевићем у главној улози, мало измењене добро познате бајке и урнебесне лагарије.

Ове комедијице уз хумор подстичу малишане на размишљање и преиспитивање ствари са којима се свакодневно сусрећу и о којима не размишљају много. Могу се изводити као скечеви у школама, као кратке представе у дечјим позориштима или као сценске слике које би могле да буду увод у разговор на одређене теме. Милош Николић нас упозорава да можемо бити озбиљни људи само ако се озбиљно шалимо док смо деца.
 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“