Вести

22.4.2013.

Одржана 44 Покрајинска смотра рецитатора

На 44 Покрајинској смотри рецитатора, под називом “Песниче народа мог”, одржаној у Сечњу од 19. до 21. априла 2013. године, Суботицу је представљало 18 рецитатора који су се такмичили у три категорије:

  • млађи узраст: од 1 до 4 разреда основне школе

  • средњи узраст: од 5 до 8 разреда основне школе

  • старији узраст: средњошколци.

У све три групе проглашено је по 18 рецитатора који су добили златну диплому, након чега су чланови жирија између њих 18 одредили деветоро који ће учествовати на Републичкој смотри рецитатора у Ваљеву. Међутим како још увек није познато када ће и хоће ли бити републичког такмичења, јер још нису обезбеђена средства, а с циљем да се ипак на одређени начин заокружи такмичење рецитатора, по први пут су додељене и прве три награде за најбоље рецитаторе у Војводини у свим категоријама такмичења.

Суботица је ове године остварила велики успех и као и прошле године освојила 6 златних диплома, од којих ће двоје бити упућено на Републичку смотру рецитатора.


Златне дипломе освојили су следећи рецитатори:

у категорији млађег узраста:
Хорват Камила (ОШ “Хуњади Јанош” Чантавир)
Каран Дона (ОШ "Матко Вуковић" Суботица)
Каран Клаудија (Хрватска читаоница Суботица)

у категорији средњег узраста:
Хорвацки Даворин (Хрватска читаоница Суботица)
Немеди Емеше (ОШ „10. октобар“ Суботица)

у категорији старијег узраста:
Паланчаи Демијан (Друштва Русина Суботица)

На републичку смотру рецитатора пласирали су се Каран Дона и Немеди Емеше.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“