Вести

29.4.2013.

Распоред рада читаонице Градске библиотеке и културни програм за период од 29. до 12. маја 2013. године.

Како бисмо изашли у сусрет Вама, нашим драгим корисницима, сваке недеље ћемо на сајту и фејсбук страници објављивати распоред рада читаонице Градске библиотеке, као и распоред културних догађања за следећу недељу. Добро нам дошли!

 

Услед прославе државних и верских празника Градска библиотека неће радити 1, 2, 3. и 6. маја.

 

У уторак 7. маја 2013. године основношколци Музичке школе приредиће клавирски концерт у читаоници Градске библиотеке са почетком у 19:30 часова. Читаоница Градске библиотеке ће радити до 19 часова са корисницима.

 

У четвртак 9 маја 2013. године, читаоница Градске библиотеке ће радити до 12 часова са корисницима будући да ЛДА у сарадњи са Канцеларијом Савета Европе, Повереником за заштиту равноправности и Министарством омладине и спорта организује Живу библиотеку која ће радити од 14 до 18 часова у читаоници Градске библиотеке. Жива библиотека функционише на исти начин као и обична библиотека, једина разлика се огледа у томе да су у Живој библиотеци књиге заправо људи, тако да се читање састоји од разговора. Књиге су волонтери који су или сами били жртве дискриминације или представљају групе или појединце у друштву који су у опасности да трпе због стереотипа, стигматизације, предрасуда или дискриминације. Дођите да подржите борбу против дискриминације, предрасуда, стереотипа и стигматизације.

 

У петак 10. маја 2013. године, читаоница Градске библиотеке ће радити до 18.30 часова јер у 19 часова почиње програм Међународног каравана песника који организује КУЛТура сНОВА из Загреба. Програм ће водити Здравко Одорчић. У каравану песника учествује 10 сталних песника из: Хрватске, Србије, Босне и Херцеговине и Словеније, као и гостујући песници из градова у ком се одржава програм. Осим Суботице међународни караван песника посетиће и Београд, Ниш и Кикинду. Друштво учитеља Суботице је организатор програма каравана песника у Суботици. Дођите да заједно уживамо у поезији.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“