Вести

12.6.2013.

Лето у Библиотеци

Драги суграђани, ако желите да истражите, откријете и развијете нове вештине и таленте, упознате и дружите се са људима сличнх интересовања, онда је наша манифестација “Лето у Библиотеци” намењена управо Вама. У жељи да своја врата отворимо деци а и “мало старијој” деци припремили смо шаренолик избор радионица.

Уколико желиш да учествујеш у креативним радионицама, стекнеш нове другаре, играш друштвене игре, читаш занимљиве књиге онда дођи на дечије одељење Градске библиотеке сваког радног дана од 10 до 12 часова. Сав потребан материјал наћи ћеш у Библиотеци, а готове радове носиш кући. Радионице ће водити информаторке дечијег одељења: Хелена Омеровић, Маријана Теноди и Бернадица Иванковић на језицима средине. Цена петодневних креативних радионица је 800 дин. Сваког понедељка почиње нови циклус.

Уколико Вас привлачи чудесан свет фотографије прикључите се фото радионици Градске библиотеке коју ће на српском језику водити Светлана Ждрња дипломирана сликарка и ауторка радионице, а на мађарском језику Лаура Козма, апсолвенткиња Педагошког факултета “Ђула Јухас” у Сегедину на смеру цртање и историја уметности. Радионице на српском језику ће се одржавати сваког понедељка у 18 часова, а на мађарском језику сваког понедељка у 17 часова. Свака радионица ће бити тематска, и трајаће 2 сата. Цена циклуса радионице је 1000 дин, а појединачне радионице 150 дин. За учествовање у радионици потребно је понети фотоапарат.

Уколико волиш да читаш књиге, стрипове, бајке, приче... Ако пишеш или желиш да се опробаш у писању... Ако волиш да слушаш приче или сазнаш како се праве различите врсте прича... Наша радионица креативног писања М а ш -т а о н и ц а намењена је управо теби. Сваког понедељка од 19 часова у просторијама Градске библиотеке одржаваће се маштаоница на хрватском језику, а њу ће водити Жељка Зелић, дипломирани новинар и преводилац. Сваког уторка у 18 часова у просторијама Градске библиотеке ишчекиваћемо клинце и клинцезе, а у 19 тинејџере који ће Маштаоницу похађати на српском језику. Маштаоницу на српском језику ће водити Маријана Василијевић дипл. педагог и ауторка радионица. Сваког четвртка од 19 часова одржаваће се Маштаоница на мађарском језику коју ће водити Биро Тимеа, апсолвенткиња на одсеку хунгарологије, Филозофског факултета у Новом Саду. Цена циклуса радионица је 500 дин, а појединачна радионица је 100 дин. Сав потребан материјал обезбедиће Градска библиотека. Будући писци и дипломирани читачи чекамо Вас :)

Ако сте одувек хтели да научите да правите мозаик, сликате на тканини, извајате новог Давида, или само размазујете темпере по папиру, онда је наша Ликовна радионица управо намењена Вама. Кроз технике ликовне уметности на српском језику водиће Вас Светлана Ждрња дипломирана сликарка и ауторка радионица, док ће радионице на мађарском језику водити Лаура Козма, апсолвенткиња Педагошког факултета “Ђула Јухас” у Сегедину на смеру цртање и историја уметности. Радионице ће се одржавати сваке среде од 19 часова у просторијама Градске библиотеке. Цена циклуса радионица је 2000 дин, а можете плаћати и по радионици 250 дин. Сав потребан материјал за радионице обезбедиће Градска библиотека. Најбоље радове ћемо приказати у нашој Изложбеној сали.

Зашто куци смета чоколада, зашто маца преде, да ли су све змије отровне? Одговоре на ова и слична питања ћете добити ако дођете на наша предавања о животињама која ће се одржавати сваког четвртка од 19 часова на мађарском језику, и сваког четвртка од 20 часова на српском језику, а водиће их Горан Баки и Ениса Пашагић, дипломирани ветеринари. Предавања су намењена деци, али и мало старија деца су добродошла.

Пријаве за креативне радионице за децу се примају сваког радног дана на дечијем одељењу или путем телефона 553-115.
Пријаве за остале радионице примамо на телефон: 063/11-60-941 или путем и-мејла: subiblioteka.info@gmail.com
 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“