Вести

6.11.2013.

ИЗВУЧЕНИ ПОБЕДНИЦИ НАЦИОНАЛНОГ КВИЗА ЗА ПОДСТИЦАЊЕ ЧИТАЊА

Ана Мандић из Суботице и Филип Скендеровић из Мале Босне путују у Загреб!

И ове године Градска библиотека Суботица прикључиласе у реализацији Националног квиза за подстицање читања „Прочитај три дневника и победи“ који организују Библиотеке града Загреба. Велики број ученика из Суботице и околине се упустио у авантуру читања три дневника и сви су победили јер су обогатили и оплеменили своје детињство изврсним штивом.

Ана Мандић из ОШ „Матко Вуковић“ у Суботица и Филип Скендеровић из ОШ „Иван Милутиновић“ у Малој Босни добитници су главне награде – путовања на сајам књига Интерлибер 2013. у Загреб на завршну свечаност и свечану доделу награда која ће бити одржана у петак, 15. новембра 2013. године. Ова информација је објављена на веб порталу Библиотека града Загреба http://www.kgz.hr/default.aspx?id=1621.

Утешне награде за учеснике квиза извучене су у Суботици, те су спремљени поклони – књиге и часописи – за следеће ученике:
 
 1. Вања Вујковић Буквин, ОШ „Иван Милутиновић“ Суботица

 2. Ален Габрић, ОШ „Матко Вуковић“ Суботица

 3. Дијана Габрић, ОШ „Пионир“, Стари Жедник

 4. Снежана Лулић, ОШ „Иван Милутиновић“ Мала Босна

 5. Кристина Црнковић, ОШ „Матија Губец“ Таванкут

 6. Дорја Кујунџић, ОШ „Матко Вуковић“ Суботица

 7. Младен Бако, ОШ „Владимир Назор“ Ђурђин

 8. Томислав Хуска, ОШ „Иван Милутиновић“ Суботица

 9. Тереза Кујунџић, ОШ „Матко Вуковић“ Суботица

 10. Нађа Ковач, ОШ „Иван Милутиновић“ Мала Босна

 11. Лука Црвенковић, ОШ „Владимир Назор“ Ђурђин

 12. Доминик Скендеровић, ОШ „Матија Губец“ Таванкут

 13. Даворин Мамужић, ОШ „Пионир“ Стари Жедник.


Свим школама и деци која су ове године учествовала у подстицајном и корисном квизу још једном захваљујемо на сарадњи и поручујемо им да се укључе и следеће године за коју се спремају нове теме, књиге и задаци!
 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“