Вести

13.12.2013.

Представљање књиге Драгомира Лајшића „Сви турски султани“

Срдачно Вас позивамо на представљање књиге Драгомира Лајшића „Сви турски султани“ у среду, 18. децембра 2013. године, у читаоници Градске библиотеке са почетком у 19 часова. Поред аутора о књизи ће говорити и Ибрахим Рустемовић, председник Муслиманско Бошњачког културног центра у Суботици.

 

Књига „Сви турски султани“ је историјска прича која говори о моћном Османском царству и његовом недостижном гламуру и сјају. Сви догађаји и стања у књизи су веродостојни јер су коришћени архиви бивше СФРЈ, Западне Немачке, града Истанбула и Венеције. Књига прати догађаје у периоду од 6 и по векова и даје јасну слику о свим дешавањима хронолошки поређаним кроз тај период. Овом књигом се даје сасвим другачије светло на период турског владања балканским просторима. У књизи се једноставно и концизно представља свих 36 султана, колико је владало Отоманским царством током шест и по векова империје, у којој на врхунцу моћи „сунце није залазило“.

 

 

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“