Вести

3.2.2014.

Љиљана Црнић у Суботици

Она има дар да чује раст ноктију, као и мук међу разговорљивим људима. И све што ослушне, уме да запише. (књижевница Гордана Влајић о поезији Љиљане Црнић)

Градска библиотека Суботица организује књижевно вече с хрватском песникињом и прозаисткињом из дијаспоре Љиљаном Црнић која ће бити одржана у среду, 5. фебруара, у читаоници Научног одељења библиотеке у 19 сати. У програму учествују песникиња Дијана Ухерек Стевановић из Суботице и модераторка Невена Млинко.

Љиљана Црнић рођена је у Сплиту 1954. године, а тренутно живи и ствара у Београду. Своја дела објављује на хрватском стандардном језику и далматинској икавици те потписује три самосталне збирке поезије (Ником нећу рећи ко си, Машо ме тога таре, Шкриња мојих тајни) и три књиге у суауторству (Љубав песмом живим, О постанку и даровима, Прашка чипка и прилика). Ова хрватска књижевница у дијаспори превођена је на словеначки, македонски, енглески, италијански, немачки језик и добитница бројних награда од којих издвајамо награду Личност године 2012. Издавачке куће АРТЕ и награду Голубице мира у Сарајеву. Члан је Удружења књижевника Србије, Хрватског књижевног друштва Ријека, Уметничке групе АРТЕ - ДОБРА КЊИГА Београд и Књижевног клуба „Сцена Црњански" Београд.

Срдачно Вас очекујемо!

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“