Вести

16.2.2014.

Распоред рада читаонице и културни програм за период од 17. до 23. фебруара 2014. године

У понедељак, 17. фебруара, због прославе државног празника Сретења Градска библиотека неће радити са корисницима.
Завршна манифестација ИПА пројекта CULTRAIL почеће 17. фебруара и трајаће пет дана. Прва манифестација ових дешавања ће бити шетња градом „Трагом културе”. Шетња по обележјима Суботице који су везани за живот књижевника рођених у Суботици: Костолањија, Чата, Киша и Константиновића, почеће у 10 часова.


У уторак, 18. фебруара, у 12 часова у оквиру завршне манифестације ИПА пројекта CULTRAIL биће отворена изложба „Књижевни живот Суботице и Сегедина на прекретници векова и почетком XX века - изложба текстова из дневних листова и часописа”. У овом програму ће бити повезана два града Суботица и Сегедин, а коаутори изложбе су колеге из Жупанијске и градске библиотеке „Карољ Шомођи” из Сегедина.


У среду, 19. фебруара са почетком у 10 часова биће одржан филмски маратон, односно пројекције филмова Саболча Толнаија „Пешчаник” (Киш), Јожефа Пачковског „Корнел Ешти” (Костолањи), Ђерђа Молнара „Сан чаробњака” (Геза Чат). Након пројекција разговор о филму водиће редитељ Золтан Шифлиш. Сви филмови су титловани.

Истог дана у 20 часова ученици Музичке школе одржаће клавирски концерт у читаоници Научног одељења.

Услуге Научног одељења током среде пружаће се у просторијама америчког кутка.


У четвртак, 20. фебруара, у 10 часова у библиотеци на Палићу ће бити организован симпозијум на тему „Путовање”, а биће разрађене теме из књижевног опуса Костолањија и Чата. Учесници су Габор Беднанич, Петер Сирак, Ласло Бенги, Јудит Рафаи, Ева Хожа, Арпад Колар, Бошко Крстић и Драгана Францишковић.
Истог дана са почетком у 19.30 часова, у читаоници Научног одељења, одржаће се завршна церемонија у оквиру акције „Медаља Лајоша Вермеша“ кроз коју се, већ осам година, бирају и награђују најбољи спортисти и спортски клубови Суботице.
Читаоница ће са корисницима радити до 19 часова.


Завршна конференција ИПА пројекта CULTRAIL одржаће се у петак, 21. фебруара, у 12 часова. На конференцији ће визуелно, кроз изложбу фотографија, бити приказани резултати пројекта, односно дешавања из протекле године, па и ови последњи догађаји везани за наведене дане и програме. Уз то ће присутни моћи да виде изложбу цртежа ученика ОШ „Петефи Шандор” из Бачких Винограда на тему „Путовање”, која је била део догађаја „Књижевни КИШобран”.
Услуге Научног одељења ће се до 15.30 часова пружати у просторијама америчког кутка, а од 15.30 часова у читаоници.

 


Добро нам дошли!

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“