Вести

25.2.2014.

Предавање историчара Зорана Вељановића „Прича о српској читаоници у Суботици“

Срдачно Вас позивамо на предавање историчара Зорана Вељановића „Прича о српској читаоници у Суботици“ које ће се одржати у петак, 28. фебруара, на Национални дан књиге, у читаоници Научног одељења са почетком у 19 часова. Поред предавања посетиоци ће имати прилику да погледају и изложбу старе српске књиге која ће бити постављена у каталошкој соби.


Зоран Вељановић је дипломирао на Филозофском факултету у Новом Саду, на групи за историју са темом: „Стварање Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца 1918“. Након дипломирања радио је као професор историје, а од 1993. до 2001. године био је директор Историјског архива у Суботици, где и данас ради као архивиста. Аутор је следећих књига и публикација: „Коло Српских Сестара“, „Мишићево (1926-1996)“, „Др Јован Пачу – народни трибун“, „Српска читаоница у Суботици (1862-1959)“, „Југославија потреба или заблуда“, „Повест суботичких тржница“ и „Бомбардовање Суботице 1944.“, „Устави и правила Српске читаонице у Суботици у XIX и XX веку“ итд.

Добро нам дошли!

 

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“