Вести

29.9.2014.

„Љубав за почетнике”

Градска библиотека Суботица сваке године се укључује у Национални квиз за подстицање читања који организују Књижнице града Загреба с циљем приближавања књиге младим читаоцима. Квиз се сроводи у оквиру Месеца хрватске књиге у библиотекама за децу и младе широм Хрватске, а путем библиотека, школа и културних друштава и за хрватску децу у суседним земљама. У Суботици организацију Националног квиза спроводи Градска библиотека Суботица у школама где се настава реализује на хрватском језику.

Национални квиз за подстицање читања се ове године спроводи под насловом „Љубав за почетнике". Право учествовања у Квизу имају сви ученици од V до VIII разреда основне школе који наставу похађају на хрватском језику. Потребно је он-лајн решити упитник који се налази на http://www.knjiznica.hr/kviz/ а односи се на следеће књиге:

  1. Звонимир Балог: Љубав за почетнике

  2. Добриша Цесарић: Тишина и друге пјесме ili Тишина; мемоарски записи; сабране пјесме

  3. Луко Паљетак: Мишеви и мачке наглавачке

  4. Драгутин Тадијановић: Сребрне свирале

УПУСТВА ЗА РЕШАВАЊЕ: ЧИТАЈ И ОДГОВАРАЈ НА ПИТАЊА тако да изабереш један од понуђених одговора.
Квиз се може по вољи решавати све док га не закључиш и одлучиш послати. Потребно је добро се припремити и испуњавати га пажљиво јер се одговори могу послати само једанпут. Квиз се може решавати с било којег рачунара, но обавезно је навести име Градске библиотеке Суботица како би се могло учествовати у извлачењу награде за пут у Загреб. Упитници у којима није наведено име библиотеке неће бити укључени у процес извлачења победника.

Рок за слање упитника је 27. 10. 2014.

Сви тачно попуњени упитници с наведним називом Градске библиотеке Суботица биће укључени у извлачење које ће бити организовано крајем октобра 2014. у Хрватском центру за дечију књигу у Загребу. Као награда, два ученика, учесника Националног квиза у Суботици, путоваће у Загреб на завршну свечаност и доделу награда која се организује 14. новембра 2014. године током Сајма књига ИНТЕРЛИБЕР у Загребу. За остале учеснике припремићемо неколико утешних награда.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“