Вести

9.10.2014.

Прослава Дана Библиотеке

Поводом месеца књиге и 124. рођендана Градскa библиотекa Суботица у наредном периоду нуди следећи програм.

  • У понедељак, 13. октобра, с почетком у 10 часова у читаоници Научног одељења библиотеке биће уприличена свечаност на којој ће бити проглашена најбоља завичајна књига, награђени наши највернији читатаоци и приказан пресек најзапаженијих манифестација у протеклом периоду.

  • У духу посвећености књизи и читању у понедељак, 13. октобра, на главном тргу Суботице тачно у подне биће изведен флеш моб под називом #центрирај_књига. Сваки учесник флеш моба би требало да понесе једну своју књигу и да се зауставити на Сунчаном сату када откуца 12 часова, да отвори књигу те да је чита пет минута. Књига и читање се већ дужи период неоправдано стављају у други план по питању индивидуалног и колективног напретка. Перформанс би послужио као подсетник грађанима на значај књиге, којој је место у центру сваког облика животне стратегије, те као потврда да Суботичани (ипак) читају. Позивамо грађане да нам се придруже на тргу, зауставе се на тренутак и читају. Више информација можете пронаћи на ФБ страницама Градске библиотеке Суботица.

  • Рођенданска креативна радионица за децу биће одржана у суботу, 11. октобра, у 10 часова на Дечјем одељењу библиотке.

  • У рођенданској недељи библиотеке, од 14. до 18. октобра, учлањивање свих грађана вршиће се по повољнијим условима (400 динара) и опрaштаће се дуговања за невраћене књиге.

  • Целомесeчно учлањивање средњошколаца у библиотеку врши се по повољнијим условима (400 динара) и опрaштају се дуговања за невраћене књиге.

Све вас срдачно очекујемо!

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“