Вести

5.11.2014.

Познати победници Квиза „Љубав за почетнике“

У оквиру Националног квиза за подстицање читања „Љубав за почетнике“ Библиотека града Загреба ове године је посредством Градске библиотеке Суботица учествовало више од стотину ученика који наставу похађају на хрватском језику у Суботици, Малој Босни, Таванкуту и Ђурђину. Прочитавши песме Звонимира Балога, Луке Паљетка, Драгутина Тадијановића и Добрише Цесарића те попуњавањем онлајн упитника стекли су право учешћа у овом традиционалном квизу за подстицање читања.
 
Михаела Дулић из ОШ „Владимир Назор“ из Ђурђина и Дуња Шимић из ОШ „Иван Милутиновић“ из Суботице добитнице су главне награде – путовања у Загреб на завршну свечаност и извлачење награда током трајања сајма књига Интерлибер 2014. Извлачење награда биће у петак, 14. новембра 2014. године у Националној и универзитетској библиотеци. Ова информација је објављена на сајту Библиотека града Загреба http://www.kgz.hr/default.aspx?id=1621 .

Утешне награде за учеснике квиза извучене су у Суботици, па су спремљени поклони – књиге за следеће ученике:

1. Луција Ивковић Ивандекић, ОШ „Иван Милутиновић“ Суботица

2. Анамариа Тумбас, ОШ „Матко Вуковић“ Суботица
3. Весна Габрић, ОШ „Пионир“, Стари Жедник
4. Мануела Стантић, ОШ „Иван Милутиновић“ Мала Босна
5. Милица Вуковић, ОШ „Матија Губец“ Таванкут
6. Лука Прћић, ОШ „Матко Вуковић“ Суботица
7. Луција Хорвацки, ОШ „Владимир Назор“ Ђурђин
8. Ана Пиуковић, ОШ „Иван Милутиновић“ Суботица
9. Марио Еветовић, ОШ „Матко Вуковић“ Суботица
10. Марина Пеић Тукуљац, ОШ „Иван Милутиновић“ Мала Босна
11. Јосипа Дулић, ОШ „Владимир Назор“ Ђурђин
12. Маја Вуковић, ОШ „Матија Губец“ Таванкут
13. Маријан Војнић Хајдук, ОШ „Пионир“, Стари Жедник

Свим школама и деци која су ове године учествовала у подстицајном и корисном квизу још једном захваљујемо на сарадњи и поручујемо да се укључе и следеће године за коју се спремају нове теме, књиге и задаци!

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“