Вести

18.11.2014.

Писац у гостима

Загрепчанин Младен Копјар (1975.) сaвремени је писац и преводилац занимљивог књижевног опуса, а дипломирао је право и библиотекарство. Његове текстове срећемо у дечјим часописима, радијским емисијама, библиотекама, школској лектири, али и у популарним издањима попут трилогије „Игре глади“ коју је превео на хрватски. Да су његове књиге занимљиве и добро написане, потврђује и награда „Ивана Брлић-Мажуранић” коју је примио 2008. године за збирку приповедака „Љубав, падобранци и ванземаљци“. Младен Копјар боравиће у Војводини од 26. до 28. новембра ове године.

Ученици основних школа „Матко Вуковић” и „Иван Милутиновић” сусрешће се с писцем у среду, 26. новембра, у читаоници Градске библиотеке Суботица у 17 часова, а ученици суботичке гимназије и Политехничке школе истог дана на истом месту у 19 часова.

Четвртак, 27. новембар, преподне резервирасан је за најмлађе пријатеље књиге – децу из вртића „Марија Петковић Сунчица” и „Марија Петковић Бисер”, „Петар Пан“ и „Бамби“. Дружење са писцем почеће у 9 часова у просторијама вртића „Марија Петковић Сунчица”.
Истог дана у 14 часова са Младеном Копјаром ће се у школи у Малој Босни сусрести ученици ОШ „Иван Милутиновић” из Мале Босне, те у 16 часова у таванкутој школи ученици основних школа „Матија Губец” из Таванкута и „Владимир Назор” из Ђурђина.

У петак, 28. новембра, писац ће посетити Бачки Моноштор и у 11 часова ће се упознати са ученицима из Бачког Моноштора, Берега и Бездана који похађају предмет хрватски језик с елементима националне културе.

Сусрет с писцем организује Градска библиотека Суботица уз подршку Хрватске матице исељеника, Града Суботица, Завода за културу војвођанских Хрвата и Хрватског националног савета.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“