Вести

4.11.2016.

Познати добитници Квиза „Читам 100 на сат”

У оквиру Националног квиза за подстицање читања „Читам 100 на сат” Библиотекa града Загреба ове године је посредством Градске библиотеке Суботица учествовало више од 150 ученика основношколског узраста који наставу похађају на хрватском језику у Суботици, Малој Босни, Таванкуту и Ђурђину или предмет хрватски језик с елементима националне културе у Старом Жеднику. Попуњавању онлајн упитника претходило је исчитавање заданих онлајн извора и књига Сњежане Бабић Вишњић „Кругови на води”, Мира Гаврана „Љето за памћење” и Нене Лончар „Био сам пас и опет сам”.

Иван Скендеровић из ОШ „Матија Губец” из Таванкута и Давид Козма из ОШ „Матко Вуковић” из Суботице добитници су главне награде – путовања у Загреб на завршну свечаност и извлачење награда те посет сајму књига Интерлибер 2016. Извлачење награда биће уприличено у уторак, 15. новембра 2016. године у Националној и универзитетској библиотеци. Ова информација је објављена на сајту Библиотека града Загребаhttp://www.kgz.hr/hr/za-mlade/nacionalni-kviz-za-poticanje-citanja-1621/popisi-pobjednika/popis-pobjednika-hrvatska-i-dijaspora/35295 .

Добитници утешних награда књига су:

 1. Анамарија Кунтић, 6/4, ОШ „Матко Вуковић” Суботица

 2. Матија Мамужић, 8.а, ОШ „Матија Губец” Таванкут

 3. Ива Ивковић Ивандекић, 5.р., ОШ „Владимир Назор” Ђурђин

 4. Кристина Мишколци Батор, 5/4, ОШ „Матко Вуковић” Суботица

 5. Луција Вуков, 5/4, ОШ „Матко Вуковић” Суботица

 6. Иван Пољаковић, 8.р, ОШ „Пионир” Стари Жедник

 7. Јосип Јурић, 7.е, ОШ „Иван Милутиновић” Мала Босна

 8. Мартина Максути, 7.ц, ОШ „Иван Милутиновић” Суботица

 9. Дајана Брајковић, 8.ц, ОШ „Иван Милутиновић” Суботица

 10. Јосипа Дулић, 8.р., ОШ „Владимир Назор” Ђурђин

 11. Дорис Орчић, 6.а, ОШ „Матија Губец” Таванкут

 12. Марија Стантић, 6.е, ОШ „Иван Милутиновић” Мала Босна

 13. Марија Ивковић Ивандекић, 5.р, ОШ „Пионир” Стари Жедник

 14. Лука Мататић, 8.х из ОШ „Матко Вуковић” Суботица.


Свим школама и деци која су и ове године учествовала у овом подстицајном и корисном квизу још једном захваљујем на сарадњиуз поруку да их очекујемо иследеће године.

 

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“