Вести

16.11.2016.

„Читањем до звезда”

Након успешног квиза Библиотека града Загреба названог „Читам 100 на сат” Градска библиотека Суботица се прикључила квизу знања и креативности „Читањем до звезда” који организује Хрватска мрежа школских библиотека. Поучена добрим искуствима када је умају прошле године учествовала с екипом ОШ „Матко Вуковић” на државном такмичењу у Чаковцу суботичка библиотека је прихватила да у сарадњи с Хрватским националним већем ове школске године спроведе комплетно такмичење за све ученике основних и средњих школа где се настава одвија на хрватском језику.

Такмичење „Читањем до звезда” има неколико нивоа: школско, међушколско и државни а спроводи се у основним и средњим школама. Састоји се из два дела: квиза знања и презентације плаката, односно мултимедијалног рада. У основним школама ученици решавају тестове док се за средњошколце организује онлајнтакмичење.

За учешће у квизу ученици основних школа требају прочитати књиге:

  1. Миро Гавран: Заборављени син

  2. Дамир Милош: Бели кловн

  3. Зоран Понграшић: Девојчица која је прескочила небеса или Гуми – Гуми

док средњошколци имају понуђене следеће наслове:

  1. Јохан Волфганг фон Гете: Страдања младог Вертера

  2. Анонимна ауторка: Питај Алису - Дневник једне наркоманке

  3. Шерман Алекси: Скроз истинити дневник местимичног Индијанца

  4. Нада Михелчић: Белешке једне гимназијалке

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“