Вести

6.12.2016.

Представљање књиге Боре Отића „Шором, средом“

Срдачно Вас позивамо на представљање књиге Боре Отића „Шором, средом“ које ће бити одржано у петак, 9. децембра 2016. године у читаоници Градске библиотеке Суботица са почетком у 18 часова.

Добро нам дошли.

Аутор и уредник емисије „5казање“, која се емитујенаПрвом програму Радио-телевизије Војводине дугих 13 година, Бора Отић, објавио је прву књигу под називом „Шором, средом“. Књига преноси животне приче, приче обичних људи, кроз простор и време. Приче су преточене из ауторове креативне маште или су део стварности које смо у неким емисијама имали прилике да видимо.
Борини саговорници причају језиком који нестаје. Архаизме, који се протежу кроз свих 40-ак прича, аутор је сабрао у јединствен „Речник мог завичаја“. То је књига у књизи, која ће старијим генерацијама евоцирати време у којем су одрастали, а неким млађим генерацијама сачувати корене језика који ишчезава. Типичан за Војводину, речник представља праву културолошку вредност.
Књига „Шором, средом“ је богата збирка војвођанских прича о појавама, људима, појмовима, обичајима, дворцима, о животунаселу, о салашима, о љубави, о много чему.
Богата је ауторским фотографијама које прате сваку Борину причу.

Ово је књига за душу, књига за све генерације, књига за сва времена.Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“