Вести

26.9.2017.

„Читање не долази у питање”

„Читање не долази у питање” назив је овогодишњег националног квиза за подстицање читања који организују Библиотеке града Загреба а у Суботици га спроводи Градска библиотека Суботица. Као и претходних година квиз се спроводи у оквиру Месеца хрватске књиге с циљем приближавања књиге младим читаоцима а овога пута је посвећен енциклопедистици. Право учешћа у Квизу имају сви ученици од V до VIII разреда основне школе који наставу похађају на хрватском језику. Потребно је онлајн решити упитник који се налази на http://www.knjiznica.hr/kviz/ а у ту сврху послужиће се следећим књигама и онлајн изворима:

  1. Маја Брајко Ливаковић: Милионери

  2. Тихомир Хорват: Мали ратник

  3. Сања Пилић: Пошаљи ми поруку

  4. онлајн енциклопедије и онлајн лексикон Лексикографског завода Мирослав Крлежа


Приликом попуњавања података код имена библиотеке потребно је навести Градска библиотека Суботица како би се могло учествовати у извлачењу посебне награда за суботичке младе читаоце а то је пут у Загреб на завршну свечаност и доделу награда која ће бити 15. новембра. Поред ове две вредне награде Градска библиотека Суботица осигураће и петнаест утешних награда.


Рок за слање упитника је 28. 10. 2017.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“