Вести

7.11.2017.

Резултати Квиза „Читање не долази у питање”

Луција Вуков, ученица 6/4 разреда ОШ „Матко Вуковић” из Суботице и Јосипа Хорвацки, ученица 8.б разреда ОШ „Владимир Назор” из Ђурђина добитнице су главне награде у оквиру Националног квиза за подстицање читања названог „Читање не долази у питање” који организују Библиотеке града Загреба а у Суботици и околини га је спровела Градска библиотека Суботица. Ова информација је објављена на сајту Библиотека града Загребаhttp://www.kgz.hr/hr/knjiznice/gradska-knjiznica-odjel-za-djecu-i-mladez/projekti-6033/nacionalni-kviz-za-poticanje-citanja-1621/popis-pobjednika-2017-hrvatska-i-dijaspora/40665. Луција Вуков и Јосипа Хорвацки ће за награду боравити три дана у Загребу где ће између осталог присуствовати завршној приредби и јавном извлачењу награда у оквиру Квиза које ће бити одржано у среду, 15. новембра 2017. године у Националној и универзитетској библиотеци.


Током два месеца колико је трајао квиз око стотину деце основношколског узраста који наставу похађају на хрватском језику у Суботици, Малој Босни, Таванкуту и Ђурђину попунило је онлајн упитник на сајтуБиблиотека града Загреба. У решавању питања послужили су се следећим књигама и онлајн изворима: Маја Брајко Ливаковић „Милионери”, Тихомир Хорват „Мали ратник”, Сања Пилић „Пошаљи ми поруку” и онлајн енциклопедије и онлајн лексикон Лексикографског завода Мирослав Крлежа.


Градска библиотека Суботица доделила је утешне награде, књиге, следећимучесницима Квиза:

 1. Петар Пећерић, 6/4, ОШ „Матко Вуковић” Суботица

 2. Катарина Лулић, 5.е, ОШ „Иван Милутиновић” Мала Босна

 3. Марија Милодановић, 6.б, ОШ „Владимир Назор” Ђурђин

 4. Терезија Секереш, 5.ц, ОШ „Иван Милутиновић” Суботица

 5. Здравко Острогонац, 8.а, ОШ „Матија Губец” Таванкут

 6. Нора Мркаљевић, 6.б, ОШ „Владимир Назор” Ђурђин

 7. Анита Сударевић, 5.ц, ОШ „Иван Милутиновић” Суботица

 8. Мартина Стантић, 5.е, ОШ „Иван Милутиновић” Мала Босна

 9. Крунослав Дулић, 8.б, ОШ „Владимир Назор” Ђурђин

 10. Дорис Буљовчић, 6/4, ОШ „Матко Вуковић” Суботица

 11. Ана Вереб, 8.а, ОШ „Матија Губец” Таванкут

 12. Мартин Сич, 7/4, ОШ „Матко Вуковић” Суботица

 13. Јосип Јурић, 8.е, ОШ „Иван Милутиновић” Мала Босна

 14. Сара Вуковић, 8.а, ОШ „Матија Губец” Таванкут

 15. Матија Ивковић Ивандекић, 5.ц, ОШ „Иван Милутиновић” Суботица

 

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“