Вести

29.11.2017.

Нова сезона „Читањем до звезда”

Градска библиотека Суботица у сарадњи с Хрватским националним већем се и ове године прикључила квизу знања и креативности „Читањем до звезда” који организује Хрватска мрежа школских библиотекара. Након успешне прошле школске године када је ученица суботичке Гимназије „Светозар Марковић” Емануела Бошњак својим мултимедијалним радом освојила прво место с максималним бројем бодова на националном такмичењу у Хрватској започеле су припреме за нову сезону и школску 2017./2018. годину.

Квиз „Читањем до звезда” биће реализован на три нивоа: школски, међушколски (окружни) и национални у основним и средњим школама где се настава одвија на хрватском језику у Суботици, Таванкуту, Ђурђину и Малој Босни.

У основним школа такмичење ће бити организовано на тему „Записи из шкрињице сећања” у виду теста знања и презентације плаката а потребно је прочитати следеће књиге:

  1. Сју Таунзенд: Тајни дневник Адријана Мола

  2. Џеф Кини: Дневник шоњавка: Белешке Грега Хефлија

  3. Јадранка Клепац: Кора од јабука

Овогодишња тема квиза за средњошколце је „Историјски роман” а у квизу знања ученици ће одговарати онлајн на питања прочитавши следеће наслове:

  1. Аугуст Шеноа: Златарево злато

  2. Миро Гавран: Јудита

  3. Маркус Зусак: Крадљивица књига

  4. Марија Јурић Загорка: Витез славонске равни

Мултимедијални рад се израђује на главну тему квиза служећи се романом „Златарево злато” Аугуста Шеное.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“