Вести

23.4.2018.

Одличан успех суботичких рецитатора

На 49. Покрајинској смотри рецитатора, под називом „Песниче народа мог”, одржаној у Сечњу од 20. до 22. априла 2018. године, Суботицу је представљало 20 рецитатора који су се такмичили у три категорије:

  • млађи узраст: од 1. до 4. разреда основне школе

  • средњи узраст: од 5. до 8. разреда основне школе

  • старији узраст: средњошколци.

Након такмичарског дела шесточлани жири је свакога дана прогласио победнике доделивши од 18 до 26 златних диплома (у зависности од узраста) међу којима је одабрао девет рецитатора који ће учествовати на републичкој смотри у Ваљеву а у свакој категорији прогласили су три односно четири најбоља рецитатора Војводине.

Суботица је ове године освојила чак 7 златних диплома, од којих ћепеторо бити упућено на Републичку смотру рецитатора у Ваљево а Ноеми Божић, Вишња Вилов и Драгана Николић су проглашене за најбоље рецитаторке Војводине у својој категорији.

 

Златне дипломе освојили су следећи рецитатори:

у категорији млађег узраста:
Ноeми Божић, ОШ „Сечењи Иштван” Суботица
Вишња Вилов, ОШ „Јован Јовановић Змај” Суботица

у категорији средњег узраста:
Иван Хуска, Завод за културу војвођанских Хрвата Суботица
Kлаудија Каран, Хрватска читаоница Суботица

у категорији старијег узраста:
Драгана Николић, Гимназија „Светозар Марковић” Суботица
Катарина Пиуковић, УБХ „Дужијанца” Суботица
Џенифер Пауљук, Гимназија „Костолањи Деже” Суботица

Од поменутих златних диплома на републичку смотру рецитатора која би требала бити одржана 18. и 19. маја у Ваљеву, пласирали су се Ноeми БожићВишња ВиловИван ХускаДрагана Николић и Катарина Пиуковић.

 

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“