Вести

24.5.2018.

Суботица поново прва

Зденко Иванковић, ученик Гимназије „Светозар Марковић” из Суботице освојио је прво место на државном такмичењу „Читањем до звезда” у категорији квиза знања које је одржано 11. маја 2018. године у Хрватској.

Након прошлогодишњег успеха када је Суботица први пут учествовала у овом еминентном читалачком квизу у Хрватској за средњошколце и освојила прво место у категорији мултимедијалног рада, пријавила се поново са шест ученика суботичке гимназије. Током школске године одржано је школско, регионално и државно такмичење које је било онлајн и истовремено у свим местима Хрватске и Суботици а требало је прочитати четири књиге:

  1. Аугуст Шеноа: Златарово злато (лектирни наслов)

  2. Миро Гавран: Јудита

  3. Марк Зусак: Крадљивица књига

  4. Марија Јурић Загорка: Витез славонске равни

Поред Зденка Иванковића на дражавном нивоу су учествовала још три ученика суботичке гимназије: Емануела Бошњак са мултимедијалним радом која је освојила пето место као и Лука Прћић и Даниел Кујунџић у категорији квиза знања који су такође имали задовољавајуће резултате.

Организатори овог квиза за подстицање читања су Хрватска мрежа школских библиотекара, а у Суботици га је спровела Градска библиотека Суботица у сарадњи с Хрватским националним већем.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“