Вести

7.11.2018.

Познати победници квиза „До баштине на крилима маште”

Mила Кујунџић, ученица 8. разреда ОШ „Иван Милутиновић” из Суботице и Катарина Иванковић Радаковић, ученица 8. разреда ОШ „Матко Вуковић” из Суботице добитнице су главне награде у оквиру Националног квиза за подстицање читања Библиотека града Загреба под називом „До баштине на крилима маште” а који је у Суботици и околини спровела Градска библиотека Суботица. Ова информација је објављена на сајту Библиотека града Загреба http://www.kgz.hr/hr/knjiznice/gradska-knjiznica-odjel-za-djecu-i-mladez/projekti-6033/nacionalni-kviz-za-poticanje-citanja-1621/popis-pobjednika-u-skolskim-i-narodnim-knjiznicama/48024.

Као победнице квиза у дијаспори Мила Кујунџић и Катарина Иванковић Радаковић ће бити награђене тродневним боравком у Загребу где ће између осталог присуствовати завршној приредби и јавном извлачењу главних награда квиза које ће бити одржано у четвртак, 15. новембра 2018. године у Националној и универзитетској библиотеци а планиран је одлазак и на Сајам књига ИНТЕРЛИБЕР.

Ученици виших разреда основних школа који наставу похађају на хрватском језику у Суботици, Малој Босни, Таванкуту и Ђурђину су у септембру и октобру читали књиге Сњежане Бабић Вишњић Андаутонац, Нене Лончар Све о Еви и Мелите Рундек Летачи сребрних крила, као и понуђене онлајн изворе приручне литературе након чега су попуњавали онлајн упитник на сајту Библиотекa града Загреба. Извлачење добитника обављено је у Загребу у Хрватском центру за дечју књигу.

Поред главних награда Градска библиотека Суботица доделила је утешне награде, књиге, следећим учесницима Квиза:

 1. Тања Стантић, 5.р., ОШ „Иван Милутиновић” Мала Босна
 2. Емил Ситарић, 7.р., ОШ „Матко Вуковић” Суботица
 3. Марија Милодановић, 7.р., ОШ „Владимир Назор” Ђурђин
 4. Ива Кујунџић, 6.р., ОШ „Иван Милутиновић” Суботица
 5. Дорис Орчић, 8.р, ОШ „Матија Губец” Таванкут
 6. Алма Садику, 6.р., ОШ „Иван Милутиновић” Суботица
 7. Ана Марија Хорвацки, 6.р., ОШ „Иван Милутиновић” Мала Босна
 8. Мартинa Дулић, 5.р., ОШ „Матко Вуковић” Суботица
 9. Валентина Фишли, 5.р., ОШ „Матко Вуковић” Суботица
 10. Сара Уршал, 6.р., ОШ „Иван Милутиновић” Суботица
 11. Катарина Вујић, 7.р., ОШ „Матија Губец” Таванкут
 12. Теодора Сударевић, 7.р., ОШ „Матко Вуковић” Суботица
 13. Јосипа Мачковић, 8.р.,ОШ „Матија Губец” Таванкут
 14. Марко Вуковић, 5.р., ОШ „Иван Милутиновић” Мала Босна
 15. Марко Стантић, 8.р., ОШ „Иван Милутиновић” Мала Босна

Свим школама и деци која су и ове године учествовала у овом подстицајном и корисном квизу још једном захваљујемо на сарадњи и поручујемо да наставе читати и дружити с књигом.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“