Вести

31.1.2011.

Квиз за подстицање читања ЧИТАМ и СКИТАМ посвећен 120. годишњици Градске библиотеке Суботица

Суботичка Градска библиотека и ове године организује Квиз за подстицање читања у основним школама под називом "ЧИТАМ и СКИТАМ". Тим поводом је на дечјем одељењу Градске библиотеке одржана конференција за новинаре.

Шта је квиз за подстицање читања?

Квиз за подстицање читања је акција којом Градска библиотека жели књигу вратити младим читаоцима, а читаоце библиотеци. Акција се спроводи на три службена језика Града Суботице: српском, мађарском и хрватском језику. Други је циљ масовнији одзив ученика уз савремени приступ књизи.

Место и време одвијања квиза

Квиз се организује у фебруару и марту 2011. године на Дечјем одељењу Градске библиотеке и у свим градским и приградским огранцима.

Учесници у програму

У квизу учествују ученици основних школа Града Суботице, чланови Градске библиотеке, подељени у 4 категорије: 1. и 2. разред; 3. и 4. разред; 5. и 6. разред, 7. и 8. разред. Уколико неко није члан Градске библиотеке може се учланити током трајања квиза по промо цени од 150 динара.

Начин спровођења квиза

Учесници у квизу су чланови Градске библиотеке. Пријавом у КВИЗ добију УПИТНИК који ће попунити и вратити га на Дечје одјељење и огранке до 31. 03. 2011. године.

Извлачење награда

Сви исправно попуњени упитници биће укључени у извлачење које ће бити организовано на завршној свечаности приређеној 02. априла 2011. године на Међународни дан дечје књиге.

Сваки учесник квиза може освојити једну од мноштва награда.

Списак награђених ученика

Списак награђених ученика биће објављен у свим суботичким медијима, у школама те доступан на дечјем одељењу и на сајту www.subiblioteka.rs

ЦИЉЕВИ:

Подстицање ученика на активно читање и учинити их активним усвојитељима знања.

ВАСПИТНИ ЗАДАЦИ:

Радост такмичења, показати ученицима да се храброст и знање награђују; показати ученицима да знање доноси награде (чланарине, књиге, излет, награде спонзора...).

Квиз помаже деци да (поново) стекну читалачке навике, развија језичку културу, подстиче им машту, креативност те развој интелигенције уз савремени приступ књизи!

Квиз "Читам и скитам"- преузми упитник

УПИТНИК, 1 и 2 разред - српски језик
УПИТНИК, 3 и 4 разред - српски језик
УПИТНИК, 5 и 6 разред - српски језик
УПИТНИК, 7 и 8 разред - српски језик

Књига деци
радост Библиотеци!

 

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“