Вести

27.2.2019.

Регионални ниво квиза „Читањем до звезда” за средњошколце

У петак, 1. марта 2019. године наставља се квиз знања и креативности „Читањем до звезда” када ће бити одржан други, регионалниниво такмичења за средњошколце. Тога дана у подне ученици који су освојили довољан број бодова на првом нивоу приступиће решавању онлајн упитника у целој Републици Хрватској као и у Суботици. Поред ученика суботичке Гимназије „Светозар Марковић” Јосипе Кујунџић, Зденка Иванковића, Даниела Кујунџића, Луке Прћића и Петра Хуске у другом, регионалном нивоу такмичења учествоваће и Марио Еветовић, ученик Политехничке средње школе која се од ове године прикључила овом квизу за подстицање читања. Марио се уз Емануелу Бошњак, ученицу суботичке гимназије такмичи и у категорији мултимедијалног рада.

Желимо им свима пуно успеха у даљем такмичењу.

Организатори овог квиза за подстицање читања су Хрватска мрежа школских библиотекара, а у Суботици га спроводи Градска библиотекаа Суботица у сарадњи с Хрватским националним већем.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“