Вести

12.12.2019.

Промоција књиге Исе Планића „Сигуран корак“

 

Планинарско спортски клуб „Спартак” Суботица и Градска библиотека Суботица позивају Вас на промоцију књиге Исе Планића „Сигуран корак“ и представљање издавачке делатности Планинарског савеза Србије са акцентом на приручницима за стручно усавршавање планинара. Промоција ће се одржати у читаоници Градске библиотеке Суботица упонедељак 16.12.2019. године са почетком у 19 часова.

Исо Планић се планинарством бави од 1990. године. У својој богатој планинарској каријери је учествовао у многим експедицијама. Mеђу бројним освојеним врховима је и највиши врх света Монт Еверест. Несебично се залаже за популаризацију и развој планинарског спорта. Kао лиценцирани водич водио је преко 300 организованих група на планинарење. Као инструктор службе водича Планинарског Савеза Србије учествује у обучавању планинарских спортских водича и оперативних тренера. Иницијатор је градњи вештачких стена на којима се изводе тренинзи спортских пењача. Свој допринос популаризацији планинарства је дао и преко објављених чланака на тему планинарства. Године 2011. објавио је монографију „Планинарски врхови Србије“.

Добитник је многих звања и признања од којих се издвајаjу: Заслужни спортиста, златна медаља „Јован Цвијић“ Српског географског друштва, Про Урбе Града Суботице, награда „Јован Микић-Спартак” Спортског савеза Војводине, Мајска награда Министарства спорта.

Књига „Сигуран корак“ плод је дугогодишњег рада и искуства аутора. Замишљена је као уџбеник који садржи све неопходне теме за заљубљенике у планинарство. Познавање планина, читање карата и оријентација, атмосфера и време, техника кретања планинара и водичка делатност, комуникација водича са групом, физичка припрема планинара, целине су које се до детаља и са разумевањем обрађују. Сјајан избор илустрација употпуњујеодлично написан текст.

Срдачно Вас очекујемо на промоцији!

 

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“