Вести

2.3.2020.

Регионални ниво квиза „Читањем до звезда” за средњошколце

Другим, регионалним нивоом квиза знања и креативности „Читањем до звезда”, заказаним за петак, 6. марта 2020. године наставља се такмичење за средњошколце. Тога дана у подне десеторо ученика суботичке Гимназије „Светозар Марковић”: Лука Мркаљевић, Ана Сакач, Кристина Вуковић, Јосипа Дулић, Јосипа Кујунџић, Дражен Видаковић, Томислав Хуска, Зденко Иванковић, Лука Прћић и Даниел Кујунџић, који су на претходном првом нивоутакмичења освојили потребан број бодова, решаваће заједно са још 330 средњошколаца у Хрватској онлајн квиз на тему „СФ литература за младе”. На регионално такмичење пласирао се и Дарио Војнић Хајдук из Политехничке школе чији ће мултимедијални рад прегледати трочлани жири.

Организатори овог квиза за подстицање читања су Хрватска мрежа школских библиотекара, а у Суботици га спроводи Градска библиотекаа Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

Желимо им пуно успеха у даљем такмичењу.

 

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“