Вести

12.3.2020.

„Читањем до звезда”-пласман на државни ниво седам гимназијалаца

Међу 311 ученика, колико их је учествовало на другом, регионалномнивоу квиза знања и креативности „Читањем до звезда” у петак, 6. марта 2020. године, онлајн тест је попуњавало и деветоро ученика суботичке Гимназије „Светозар Марковић” а чак седморо их се пласирало на трећи, последњиниво, државно такмичење. То су Лука Мркаљевић, Ана Сакач, Јосипа Дулић, Јосипа Кујунџић, Дражен Видаковић, Зденко Иванковић и Даниел Кујунџић.

На државнои ниво али у категорији мултимедијалног рада пласирао се и Дарио Војнић Хајдук, ученик Политехничке школе из Суботице.

Честитамо!!!

Наредни, последњиниво такмичења у читању и креативности биће одржана 13. маја 2020. године а до тада ће пласирани ученици требати прочитати и последњу, трећу књигу сасписка- Врли нови свет, аутора Олдоса Хакслија. Тиме ће бити заокружено овогодишње такмичење „Читањем до звезда” за средњошколце за школску 2019./2020. годину који је имао тему „СФ литературе за младе”.

Организатори овог квиза за подстицање читања су Хрватска мрежа школских библитекара, а у Суботици га спроводи Градска библиотекаа Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“