Вести

1.6.2020.

Последњи ниво квиза „Читањем до звезда” за средњошколце

Завршна фаза пројекта „Читањем до звезда”, квиза знања и креативности за средње школе у школској 2019./2020. години биће одржана у петак, 5. јуна 2020. године. Будући да се ово такмичење и иначе спроводи онлајн тако ће бити и сада када ће из својих средина тесту знања приступити 216 ученика из целе Хрватске и Суботице. У категорији мултимедијалног рада такмичиће се 30-ак ученика.

Овогодишњи квиз „Читањем до звезда” посвећен је теми „СФ литература за младе” а ученици су требали прочитати следећа књижевна дела: Даглас Адамс: Аутостоперски водич кроз галаксију, Реј Бредбери: Фахренхајт 451и Олдос Хаксли: Врли нови свет.

На последњи, национални ниво у категорији теста знања пласирали су се ученици суботичке Гимназије „Светозар Марковић”: Лука Мркаљевић, Ана Сакач, Јосипа Дулић, Јосипа Кујунџић, Дражен Видаковић, Зденко Иванковић и Даниел Кујунџић као и Дарио Војнић Хајдук из Политехничке школе који је израдио мултимедијални рад.

На овај начин биће заокружено такмичење „Читањем до звезда” за средњошколце док је за основце због актуелне епидемиолошке ситуације одржан само први ниво истоименог квиза који је ове школске године посвећен теми „Између стварности и фантазије”.

Организатори овог квиза за подстицање читања су Хрватска мрежа школских библиотекара, а у Суботици га спроводи Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“