Вести

15.12.2020.

Одржан први ниво квиза „Мрежа читања” за средњошколце

Од петнаест суботичких средњошколаца, колико их је учествовало на првом, школскомнивоу квиза знања и креативности „Мрежа читања” чак њих дванаест се пласирало на следећи ниво такмичења. То су из Гимназије „Светозар Марковић”: Марија Милодановић, Ива Ивковић Ивандекић, Луциа Мамужић, Лука Мркаљевић, Сара Вуковић, Јосипа Кујунџић, Зденко Иванковић, Дражен Видаковић и Јосипа Дулић а и из суботичке Медицинске школе: Јана Михајловић, Божана Вујачић и Јосипа Хорвацки.

Према подацима организатора, Хрватске мреже школских библиотекара, онлајн квизу знања, који је одржан 4. децембра 2020. године, приступило је 416 средњошколаца из целе Хрватске и Суботице. Сви који су постигли 55% и више тачних одговора стекли су право учешћа у наредном регионалном нивоу који би се требао одржати у марту наредне године. До тада уз прву књигу са списка, дело Нине Џорџ: Мала књижара у Паризу требају прочитати и други наслов Како пронаћи љубав у књижари, ауторице Веронике Хенри.

Истовремено, у категорији мултимедијалног рада, учествовало је чак 23 ученика међу којима је и Дарио Војнић Хајдук из суботичке Политехничке школе. Њихови резултати биће познати за недељу дана.

Овогодишњи квиз посвећен је теми „Књига, књижара, књижница” а организиује га Хрватска мрежа школских библиотекара, док спровођење квиза у Суботици реализује Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

 

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“